De la mar Mediterrània als Pirineus: nova guia, nous dibuixos!

Per Toni Llobet el . Categoria: Guies de flora i fauna d’espais naturals

Del fons del mar als cims més alts. Després de la bona acollida de la guia de flora i fauna de la mar Mediterrània que vam fer amb en Kike Ballesteros farà un parell d’anys, amb Brau Edicions –traduïda de moment a sis llengües-, ara toca enfilar-se al Pirineu!

Vet aquí alguns dels dibuixos més recents, d’entre les més de 800 espècies de plantes i animals –i bolets, líquens i molses- que apareixeran il·lustrades a la nova guia, que abastarà tota la serralada, de l’Atlàntic a la Mediterrània, del vessant nord humit als trencats contraforts del Prepirineu sud. En David Guixé, biòleg i naturalista multidimensional del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, a Solsona, n’és l’autor dels textos, de la tria d’espècies i coordinador dels experts diversos que ens assessoren en cada àmbit, tant del vessant ibèric com del cantó francès, on la guia serà publicada per Biotope Éditions.

dav

La meva feina, com passa tot sovint (ai làs!), té més de pantalla que de camp. A la muntanya hi he hagut d’anar només per fotografiar paisatges per a les noves panoràmiques d’ambients que inclourà la guia. Però amb prop de 225 espècies noves a il·lustrar, sovint de varietats i subespècies particulars, pròpies del Pirineu, les hores de treball meticulós han superat la previsió inicial, com em passa sovint, cegada per l’entusiasme i l’optimisme d’un nou, petit gran projecte.

dav

Deixa un comentari