Guia de butxaca: la gran fauna del Parc Natural dels Ports

Per Toni Llobet el . Categoria: Guies de flora i fauna d’espais naturals

toni_llobet_guia_fauna_ports

Des del Parc Natural dels Ports em van encarregar una petita guia d’observació de la fauna d’aquest fantàstic indret, en format de fulletó de butxaca, plastificat i reforçat, realment molt pràctic i resistent per sortir al camp. Dels textos se’n va encarregar el propi Parc, del disseny l’amic Abdón Jordà, i jo mateix de la il·lustració i la fotografia – d’una fantàstica albada de primavera des del capdamunt del barranc de la Vall, amb l’amiga Marta Gibert de figurant.

toni_llobet_capra_pyrenaica_group

La guia ha estat l’ocasió per ampliar el meu arxiu de dibuixos i aprofundir en alguns aspectes de determinats animals, sobretot en diverses fases d’edat i comportament de l’espècie icònica dels Ports, la cabra salvatge, així com rastres i senyals –caus i excrements- d’altres mamífers de la zona.

Amb dues edicions bilingües (català i anglès, castellà i francès), esperem que la guia contribueixi a posar en valor i guiar els visitants en la descoberta d’un dels principals –i paradoxalment, de vegades no prou atesos- atractius i raons de ser dels nostres espais naturals protegits: la gran fauna salvatge.

toni_llobet_ports_panorama

Deixa un comentari