Astor, negre sobre blanc

Per Toni Llobet el . Categoria: Llibres diversos

L’amic Conor Jameson, naturalista, conservacionista i ecriptor britànic, autor de Silent Spring Revisited (Bloomsbury, 2012), està ultimant un llibre prometedor sobre l’astor. Una visió personal, a través de les seves vivències, lectures i observacions d’aquest rapinyaire forestal tan amagadís i esquiu, quasi fantasmagòric.

Sabedor que en Conor estava escrivint el llibre, des de fa alguns anys, cada cop que tinc alguna experiència amb un astor, li escric un correu i li explico. La veritat és que he acumulat vivències força originals amb aquest ocell. Començant per una observació excepcional que vaig fer fa uns anys des d’un globus aerostàtic –l’únic cop que hi he pujat!-, sobrevolant a poca alçada una pineda prop de Fornells de la Selva, al sud de Girona: un astor perseguint un picot verd per sobre les capçades del bosc, vist del cel estant! D’altres han estat més mundanes, com el dia que un se’ns va menjar una gallina al pati de casa, i n’hi ha hagut també de sorprenents, com la gravació que vaig fer –amb una trailcam– d’un astor amb un xoriguer a les urpes, al campanar del poble!

El cas és que després de no sé quants correus fent-li dentetes a en Conor amb les meves astorades, ara tindré el goig de posar un granet de sorra a la seva obra. L’editorial Bloomsbury m’ha encarregat els dibuixos que encapçalaran els capítols, tot un honor!

 • Astor © Toni Llobet

 • Astor © Toni Llobet

 • Astor © Toni Llobet
 • Astor © Toni Llobet

Són dibuixos amb traç de llapis, en blanc i negre, i els he fet mirant de ser tan fidel com he pogut al contingut d’aquell capítol i als requeriments d’en Conor. A banda d’astors i el seu hàbitat, he hagut de dibuixar coses aparentment tan desvinculades del tema com una moneda o una tomba… però m’he divertit molt. Caldrà llegir el llibre!

Comments (1)

 • Laura

  |

  Hola bona nit! Fa temps que havia vist les teves il.lustracions i avui buscant una guia de camp m’han conduit al teu nom! M’encanta la teva feina!

  Aquesta entrada del blog m’ha fet especialment gràcia ja que al poble on visc és diu l’Astor. I si, està plegat d’aquests ocells.

  Aprofito per preguntar si em pots recomenar alguna guia il.lustrada de plantes i animals de la zona de l’Alta Anoia, la Segarra…de la Catalunya Central. Zona on era famosa per la ruta de les tramentinaires.

  Moltes gràcies,

  Laura

  Respon

Deixa un comentari