Pintant en Pipa, 1.0

Per Toni Llobet el . Categoria: Pintura

Tornar a pintar m’ha fet venir ganes de tornar a pintar. Del natural, en directe, amb pintura, sense xarxa. I m’hi he posat.
Pipa general

No tinc tigres ni àguiles imperials a l’abast, però tinc un filó ben a la vora: un pastor veterà, antic transhumant, amb història i caràcter, en Pipa, i el seu ramat de gairebé mil ovelles. Veritables espècies en perill d’extinció, a quatre passes de casa.

Avui els he anat a pintar per primer cop, sota un deliciós solet de tarda d’hivern tardà. En un tros de bosc adevesat que és una delícia: herba brillant i diàfana sota roures, pins i alzines que no se’n saben avenir de tanta llum, quan fa pocs anys estaven ofegatsen un bosc impenetrable. Les ovelles flueixen sobre aquesta herba lluent , les cabres s’entreten rosegant esbarzers al peu dels arbres i jo miro de capturar el moment i la llum.

Quan ja tenia la cosa força avançada, en Pipa s’ho ha mirat sense cap entusiasme, i m’ha dit:

“No hi veig res. No veig cap animal enlloc. Cada qual a lo suyo, tu seràs d’aquells que són famosos quan ja són morts”.

Crec que m’ha volgut dir, amb les millors paraules que ha trobat, que la meva pintura era incomprensible. Que no li entrava pels ulls, vaja.

Redibuixant amb llapis les formes que tan sols havia esbossat i acolorit fins el moment amb la pintura, la cosa ha agafat forma, i els animals s’han començat a fer visibles, i fins i tot en Pipa. Però en aquest moment el ramat ja havia marxat, i en Pipa amb ell, sense ni tan sols acomiadar-nos.

Pipa1
Pipa2
Pipa3
Pipa4
Ens queda molt de camí per recórrer, al ramat, a en Pipa, a les meves pintures i a mi, per trobar el nostre ritme, el nostre espai i el nostre estil. Perseverarem!

Comments (4)

 • Emma Llobet François

  |

  Quina alegria veure que has retrobat la pintura autèntica i genuina! que sigui per molt temps!!

  La teva fan nº2.

  Emma

  Respon

 • Eduard

  |

  Felicitats per la iniciativa i és molt bo poder compartir tot el que un fa, per la nostra part hi aportarem l’àmim. Una abraçada

  Respon

 • eric

  |

  se te ha puesto malo el ratón toni?
  pobre animalito… pero me alegro por tí 😉
  mola mucho el zoom a lo bestia en la ilu.
  beau coup de crayon et de pinceau!

  Respon

 • Emma

  |

  Preciós, Toni! Jo crec que a en Pipa li ha encantat, però no ha sapigut com expressar-ho!… quii continuarà amb els ramats de Vilademuls quan en Pipa, en Valentí & company es retirin????? mentrestant és un luxe contemplar-los, en pintura i en directe!!!

  Respon

Deixa un comentari