Una gota en un mar molt i molt profund…

Per Toni Llobet el . Categoria: Uncategorized

 

Nef Deep Sea Fish Toni_LlobetHe fet sis il·lustracions per “posar una cara” (força lletja en alguns casos, tot sigui dit!) a algunes espècies de peixos d’aigües produndes sobre-explotats, inclosos en un document de la New Economic Foundation (NEF), escrit per l’amic Aniol Esteban i Griffin Carpenter.

  • Toni_Llobet Deep Sea Fish slideshow1

  • Toni_Llobet Deep Sea Fish slideshow3

  • Toni_Llobet Deep Sea Fish slideshow2

El recull identifica els països de la UE que donen suport a quotes de captura que en alguns casos dupliquen (!) el Total de Captures Permissible recomanat pels científics. I els guanyadors són… Espanya, França i Portugal!

La lluita de la NEF i moltes altres organitzacions ecologistes per aturar la sobrepesca és super-important i difícil: els interessos a curt terme de les pesqueres industrials -amb el suport dels ministres de la UE- són molt més poderoses que els beneficis que tindria la pesca sostenible a llarg terme -en termes de llocs de treball, suport a comunitats costaneres i ecològics.

La meva contribució gràfica a aquest document és tot just una gota en aquesta lluita immensament ampla i profunda, però diuen que cada gota compta!

Deixa un comentari